En livsnjutares dag! Svensktalande Guide!

Inquire Booking

Heldagstur med Svensktalande guide. Varje Tisdag! 

Vi njuter av några timmar vid Falassarna strand där vi badar i det kristallklara vattnet. Vidare besöker vi världens äldsta olivträd samt smakar på det rätter ur det Kretensiska köket & såklart en vinprovning av fem viner! En mycket populär tur med svensk professionell guide som berättar om kretensiska traditioner, men också om hur det är att vara gift med en genuin kretensare, den sk bergsmannen!

INFORMATION OM UTFLYKTEN
 

En resa för livsnjutare där vi åker till vad många anser vara den bästa stranden på västra sidan av Kreta, Falassarna.är Här stannar vi i ca en till två timmar för att simma i det friska, turkosa kristallklara vattnet och ligga vid den finkorniga sandstranden för lite solning. Skulle vädret inte vara till vår fördel, kanske vi improviserar med olivoljeprovning/ostsmakning. 

Efter denna sköna morgon åker vi vidare upp mot byn Vouves, där vid det lilla torget har . världens äldsta olivträd. Här sätter vi oss ner vid den traditionella tavernan och äter sagolik lunch där  guiden valt ut godbitar ur det kretensiska köket, både kötträtter och vegetariska rätter(ej inkluderat i priset) och ni får uppleva nya härliga smakupplevelser.  Mätta och belåtna fortsätter vi genom olivlundarna upp till Karavitakis vingård, för att smaka på sex viner, ett urval av deras vita och röda viner från lokala samt fransk/italienska druvor. Vingården är mycket trevlig och har de senaste åren vunnit många internationella priser. 

Vi återkommer till hotellen runt 18.00.

Ungefärliga tider för utflykten:
08:00-09:20 Pick-Up

10:00 Första stopp vid Falassarna Stranden. .

12:00 Avresa från .Falassarna

12:30 Ankomst till Vouves.

13:00  Lunch.
15:00 Ölprovsmakning vid Charma bryggeri

17:30-18:00 Hemma vid ert hotell.
Barnbiljetter från 5 upp till 12 år.

Inquire Booking

INGÅR:

Busstur

Svensktalande guide

INGÅR EJ:

Lunch
Vinsmakning

UPPHÄMTNINGSTID:

Upphämtningsplats samt tid står på biljetten.

Vid ev. försening, ring 0030 6936926673

Tips och Kom ihåg

Bra skor & badtofflor

Badkläder

Hatt

Solkräm

Vatten

Åksjukepiller för känsliga

Highlights


Kristallklart badvatten
Stranden
Världens äldsta olivträd
Vinsmakning
Svenska Guiden

Regler för bokningar och avbokningar:

Bokningar måste göras senast 24 timmar före avresa. Eventuella avbokningar måste göras 24 timmar före avresa. Vid senare avbokningar görs ingen återbetalning.

Om en utflykt ställs in på grund av brist på deltagare eller dåliga väderförhållanden, kommer vi att återbetala 100% av betalningen.

Vid eventuella ändringar för aktiviteten skickar Destination Platanias dig ett sms. Se till att din telefon är på och laddad.

 Fråga? Fråga oss! Maila oss

Route

  1. Pick Up
  2. Falassarna
  3. Vouves
  4. Pontikiana
  5. Drop Off